expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

24 Ocak 2014 Cuma

Arş'ın Gölgesindeki Genç



Bence en iyi hediye kitaplardır pahası az değeri büyük türden,
benim de doğum günü hediyemdi bu değerli kitap,
 nicedir öğüt almamıştım kimseden, ve sevmemde bilgelik taslayanı,
ama kitaplar yüzüne vurmaz hatalarını 
kibirlenmez ders verirken 
yalnızca ister iyi olmanı,,,
Peygamber efendimiz dönemindeki gençler anlatılmış
 ve günümüzdeki  örnek alınacak gençlik ,
Bu kitap,bizi yakamızdan silkeleyip kendine getiriyor adeta unuttuklarımızı hatırlatıyor,
uykudan uyanmamızı diliyor.
UYKUYU İSRAF ETMEYEN GENÇLERDEN OLMAK ÜMİDİYLE
Size kitaptan seçtiklerim ise şöyle;

O ne mübarek gençtir! Hazinesinde anne duası,baba memnuniyeti vardır.O,annesinin rızasını elde etmeyi diploma sahibi olmak olarak görür.Babasının rızasını,ondan alacağı harçlıktan daha değerli bilir.O;hayatın çetin yollarına koyulduğunda cebinde harçlığı,dosyasında diploması,arkasında destekçisi olmasa bile kendisini yalnız hissetmez.O güçlü bir hazırlıkla çıkmıştır yoluna.Meleklerin en çok amin dediği ana baba duasına malik olarak çıktığı yolunda yüzü hep gülecek,bereketi hiç eksik olmayacaktır.

Yolda yürürken,yatakta dinlenirken,masada yemek yerken,sahada spor yaparken,denizde yüzerken;gözün gördüğü,kulağın duyduğu her yer kulluk için tahsis edilmiş yerlerdir.Yeter ki insan orada nefes alsın,görsün,duysun.

Kulluk haccetmek ise eğer,hac;evden çıkıp Mekke yollarına düştükten sonra Kabeyi görene kadar değil,dünya hayatını terk edene kadar süren bir heyecan ve etkidir.

Zevklerin esaretinden kurtulamayanların varacağı akıbet,o zevkleri putlaştırmaktır.Bu putlaştırmanın sembolik nesneler üzerinde olmadığına kimse aldanmamalıdır.Ebu Leheb'in taştan oyduğu bir put şimdi teknolojik bir alet olarak masamızın üzerinde durabilir.Üzerinde uyuduğumuz yastığımız putumuz haline gelebilir.Gördüğüne takılıp kalmış bir göz,oluşturduğu tiryakilikle bir tür puta takılmış olabilir.

Selam ve Dua ile....



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...