expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

18 Ocak 2014 Cumartesi

VE DAĞLAR YANKILANDI

İki kitap arasında kalmıştım,ikisini de almak istiyordum lakin sadece bir kitap alma şansım vardı,fiyatı daha uygun olandan yana tercihimi kullandım,Elif Şafak'ın ustam ve ben kitabına karşılık Khaled Hosseını'nin ''Ve dağlar yankılandı'' kitabını seçtim.Bu yazarın daha önce elimden düşürmeden bir çırpıda okuduğum iki muhteşem kitabı Uçurtma Avcısı , Bin Muhteşem Güneş'in hayatımda önemli bir yeri var.Böylece elimde yeni kitabım ve gülümseyen yüzümle kitapçıdan ayrıldım.

''Doğru ve yanlış kavramların ötesinde uzanan bir toprak var.Seni orada bekleyeceğim.''Mevlana'nın sözleriyle başlıyor,,,Kitabın arka kısmında, Peri ve abisi Abdullah'ın hikayesinin bu kitabın sonuna kadar devam edeceğini vadeden bir yazı vardı.Çünkü belli karakterlere yoğunlaşmış romanları severim.Biraz da buna güvenerek başladım okumaya,ama umduğum gibi devam etmedi bir sürü karakter ve bir sürü hikaye romanı karmaşık ve anlaşılmaz bir hale gelmesine neden oldu.
Başta yan karakterler olarak düşündüklerim kimi yerde kahramanlar oldu,ve sürükleyici olmaktan çok takibi zor bir hikayeye dönüştü.Çoğu kez yazarın diğer kitaplarıyla benzer sahnelerle karşılaştım ve aynı yazardan farlı roman tadı arayışındaki beni hayal kırıklığına uğrattı bu nedenle uzun zamandır hala bitirebilmiş değilim ve ne zaman biter de yeni bir kitaba başlayabilirim diye sayfaları sayıyorum.

Bu kitabı okuyup benden farklı düşünenler vardır mutlaka onlarında yorumlarını öğrenmek isterim...

2 yorum:

  1. Yazarın okuduğum ilk romanıydı ve beni etkiledi. Toplumun her kesiminden insanların çektiği acıları mükemmel bir dille anlatıyor. Gereksiz karakterler kalabalığı okuyucuyu yoruyor ama okumaya kesinlikle değer...

    Genel yorumlardan uçurtma avcısının daha iyi olduğu anlaşılıyor, bu denedenle bende bu kitaba başladım...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...